Za novog minitra pravosuđa u Vladi RH predložen je HDZ-ov Dražen Bošnjaković, što je Bošnjaković osobno potvrdio u četvrtak navečer za Hrvatsku televiziju, dodavši kako sutra treba krenuti saborska procedura.

“Predložen jesam, a sutra treba krenuti procedura, pa ću vidjeti kako ću proći”, rekao je Bošnjaković u izravnom uključenju u emisiju Otvoreno HTV-a ispred Središnjice HDZ-a, gdje je večeras održana sjednica Predsjedništva HDZ-a.

O ostalim novim ministrima u Vladi nije htio detaljnije govoriti, naglasivši da će o tome uskoro izvijestiti predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Pleković, čiju izjavu novinari očekuju ispred Središnjice HDZ-a. Premijer Plenkovića je tijekom dana u Banskim dvorima razgovarao s predstavnicima stranaka i saborskim zastupnicima o potpori, nakon što je potporu Vladi odlučio dati HNS.

Bošnjaković je također na upit novinara je li  HDZ jedinstvena stranka, odgovorio potvrdno, dodajući kako je stranka  prihvatila  platformu suradnje s HNS-om.

Posebno je naglasio da je za HDZ važna  stabilnost Hrvatske, dodavši kako izbori nisu opcija iako su rezultati lokalnih izbora pokazali da je HDZ najjača stranka.

Mislimo da izbori nisu opcija zbog nastavka dobrih gospodarskih trendova, povlačenju novaca iz EU fondova, rješavanja pitanja Agrokora, dodao je, ocijenivši kako bi se novim izborima svi trendovi zaustavili u idućih 4 do 5 mjeseci.

Koalicija će pridonijeti dobrim trendovima, rekao je Bošnjaković.

Na novinarski upit koliku saborsku većinu očekuju rekao je: “To ćete vidjeti sutra” , dodavši kako će Vlada imati potrebnu većinu.

Prijedlog novih ministara, rekao je Bošljaković, ići će pred saborske odbore, a nakon toga se ide u redovitu proceduru na plenarnu sjednicu Hrvatskog sabora.

Komentiraj