Francuski nogometaš Dimitri Payet, nakon nekoliko tjedana prepucavanja, napustio je West Ham i vratio se u Marseille za 25 milijuna funti. West Ham je u ponedjeljak objavio priopćenje u kojem su naveli kako nisu imali potrebu prodati Payeta, te kako su htjeli da ostane kako bi od njega napravili ‘primjer’. Ipak, trener Slaven Bilić prodaji Payeta dao je ‘zeleno svjetlo’ kako bi sačuvao jedinstvenost u svlačionici.

Sam Payet izjavio je kako mu je potreban ‘povratak korijenima’ u nekadašnjem klubu. 29-godišnjak je sa francuskim prvoligašem potpisao četverogodišnji ugovor. “Bila je to nevjerojatna godina u West Hamu, sa sobom nosim sjajne uspomene na navijače. Povratak u Marseille je moj osobni izbor. Više se nisam osjećao dobro u West Hamu, morao sam se vratiti svojim korijenima. Marseille je vrlo ugodan grad za život”, rekao je Payet.

West Ham je u priopoćenju naveo kako Payet nije pokazao istu predanost i poštovanje West Hamu, koje je dobio od kluba i navijača.

Payet je u West Ham stigao upravo iz Marseillea u lipnju 2015. godine za 10.7 milijuna funti. U veljači prošle godine potpisao je novi petipolgodišnji ugovor s ‘Čekićarima’. U prvoj sezoni s londonskim klubom Francuz je briljirao, postigao je 12 golova i zaradio nominaciju za najboljeg igrača godine. Njegov je utjecaj ove godine smanjen, a ove je sezone postigao tri gola, te rekao Biliću kako više ne želi igrati za klub.

Nakon njegove prodaje, klub je omogućio navijačima da zamijene svoje dresove s imenom Payeta za one bez otisnutog imena po sniženoj cijeni. “Vratite svoje dresove s Payetovim imenom u bilo koji od klupskih dućana i možete u zamjenu dobiti novi uz nadoplatu od 25 funti”, napisala je na Twitteru dopredsjednica kluba Karen Brady.

Komentiraj