DRAMA Požarište kod Vodica gasi pet protupožarnih aviona

hina

Protupožarne Zračne snage Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) s pet protupožarnih aviona angažirane su u četvrtak popodne na najnovijem požarištu kod Vodica, a u gašenju sudjeluju tri kanadera CL-415 i dva Airtractora AT-802.

Na požarištu Biokovo požar gasi Airtractor AT-802, dok letačke posade helikopterima Mi-8 MTV prevoze zemaljske snage i vatrogasnu opremu do požarišta, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.
Trenutno je na terenu angažirano 48 pripadnika PP NOS Hrvatske kopnene vojske OS RH na području Benkovca i 48 pripadnika na području Drniša.
Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 1. lipnja, zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a iz Zemunika sudjelovale su u gašenju ukupno 267 požara – 92 u Šibensko-kninskoj, 85 Splitsko-dalmatinskoj, 72 u Zadarskoj,12 u Dubrovačko-neretvanskoj, pet u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji.
Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 2300 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 67 700 tona vode te su prevezena 283 vatrogasca i pripadnika OS RH kao i 42 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta, navode iz MORH-a

Komentiraj