DRAMA NA MORU: Policajci spasili četvero Slovenaca kojima se pokvario motor na gumenjaku

Fah

Djelatnici Postaje pomorske policije Pula jučer su u rovinjskom akvatoriju spasili tročlanu slovensku obitelj, izvještava policija.

Policija je u 11.09 sati zaprimila dojavu slovenskog državljanina da se sa suprugom i djetetom nalazi na plovilu kod otoka Figarola u akvatoriju Rovinja te da im se pokvario motor.

Budući da je zbog lošeg vremena, odnosno nevere praćene jakim vjetrom i kišom, prijetila opasnost od prevrtanja plovila i njegovog nošenja na otvoreno more, policijski službenici odmah su se uputili prema mjestu događaja.

Četveročlana posada, s kojom se u to vrijeme nalazio i slovenski policijski službenik Robert Goncz, pristigla je na mjesto dojave s ophodnim plovilom P-201 ”Pazin” za svega nekoliko minuta te su nedaleko otoka Figarola zatekli gumeni čamac kako nošen jakim vjetrom pluta bez pogona prema otvorenom moru.

U čamcu su se nalazili 45-godišnjak, 43-godišnjakinja i dijete, koji su bili u vidno uznemirenom stanju, no bez ozljeda. Policijski službenici ukrcali su ih na službeno plovilo i prevezli do kampa na području Rovinja, gdje se slovenska obitelj nalazi na odmoru. Zahvaljujući profesionalnosti i brzoj reakciji policijskih službenika, izbjegnuta je mogućnost tragedije, a spašenoj obitelji svakako je utjehu donijela i činjenica da se na policijskom plovilu, koje ih je spasilo, nalazio i njihov sunarodnjak, slovenski policijski službenik koji u okviru projekta ”Sigurna turistička sezona” ovog ljeta boravi u Istri i pomaže hrvatskim kolegama brinuti o sigurnosti građana te domaćih i stranih gostiju, navode u PU istarskoj.

Komentiraj