PROSVJED KOD TOVARNIKA Stotine migranata žele ući u Hrvatsku

Srdjan Ilic/PIXSELL

21:00 Hrvatska državna granica kod Tovarnika sigurna je i policija nije zabilježila nezakonite pokušaje prelaska granice, potvrdio je u srijedu Hini glasnogovornik Policijske uprave (PU) vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović u vezi s prosvjedom migranata.

17:00 Nekoliko stotina migranata stoji uz samu državnu granicu prema Srbiji u neposrednoj blizini Graničnog prijelaza Tovarnik.

Migranti su na tome prostoru napravili i šator, a kontrolira ih više desetaka hrvatskih policajaca. Tu je i više policijskih automobila, a stanje na tlu nadzire i policijski helikopter.

Za sada nema informacija o bilo kakvim pokušajima migranata da uđu u Hrvatsku. Da se nešto događa u neposrednoj blizini hrvatske državne granice potvrdio je i glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović napominjući da su migranti na srbijanskoj strani granice.

“Oni su nekakvom prosvjedu tijekom kojega pregovaraju s policijom i tamošnjim službama nadležnim za njih. Sve što se događa nadzire hrvatska policija i za sada nismo imali pokušaja prelaska državne granice. Stanje je pod kontrolom”, rekao je Džigumović.

Najveći dio čine obitelji s djecom, a ima i trudnica. Nose transparent “Mi postojimo” i traže od hrvatske policije da ih propusti, jer, kažu, strpljenje ih izdaje.

“Neki od ovih ljudi su u srpskim kampovima više od dvije godine. Djeca trebaju ići u školu, život se mora nastaviti, a ovo nije život. Želimo da nam otvore granice, ali to nije zahtjev. Zar je zahtjev tražiti pravo na normalan život?”, poručuje Sija, migrant iz Irana.

Komentiraj