Drake prestigao Madonnu s 40 pjesma među top 10 na američkoj listi

Čak dvije pjesme kanadskog repera Drakea našle su se na ovotjednoj američkoj top listi. To su pjesme  „Popstar“ na trećem mjestu i „Greece“ na osmom mjestu.  Obje su nastale u suradnji s DJ Khaledom. S te dvije pjesme broj Drakeovih hitova koji su se našle među prvih deset na američkoj top listi popeo se na 40. Time je ovaj pjevač srušio rekord koji je do sada držala Madonna s 38 pjesama koje su se našle među deset najboljih na američkoj top listi.

U ožujku je Drake oborio još jedan rekord, a to je broj pjesama koje su se našle među 100 najboljih na američkoj top listi. On je tada dosegnuo brojku od 208 pjesama koja je u međuvremenu narasla do broja 224 i to tako što se svaka pjesma s njegovog novog albuma „Dark Lane Demo Tapes“ našla među top 100 američke liste. Od svih tih pjesama, ona „Toosie Slide“ došla je do prvog mjesta.

Drake se prvi puta pojavio na američkoj top 10 listi godine 2009. s pjesmom „Best I Ever Had“ koja je došla do drugog mjesta. Od spomenutih 40 pjesama, 15 je onih na kojima se Drake pojavio kao gost u pjesmama izvođača kao što su Rihanna, Future, Travis Scott i drugi. Što se tiče Madonne, njezin  prvi hit bila je pjesma „Lucky Star“ koja je 1983. godine dospjela na četvrto mjesto američke top liste.  Posljednji Madonnin top 10 hit bila je pjesma iz 2012. godine „Give Me All Your Luvin“ na kojoj je surađivala sa Nicki Minaj i MIA. Što se tiče njezina posljednja dva albuma, oba su bila uspješna. „Rebel Heart“ došao je do drugog mjesta 2015. godine dok je „Madame X“ bio na prvom mjestu američke top liste 2019. godine. Gledajući pjesme s ta dva albuma, samo je jedna, „Bitch I’m Madonna“ ušla u top 100, dogurala je do 84. mjesta.

Komentiraj