FaH

‘DRAGOVOLJNO SVJEDOČENJE’: Hillary Clinton odgovarala FBI-ju u istrazi elektroničke privatne pošte

Demokratska kandidatkinja za američke predsjedničke izbore Hillary Clinton odgovarala je u subotu ujutro pred Saveznim istražnim uredom (FBI) u okviru istrage o korištenju privatne elektroničke adrese za službenu komunikaciju u doba dok je bila državna tajnica.

Clinton je “dragovoljno svjedočila jutros”, rekao je glasnogovornik Nick Merrill i dodao da je “zadovoljna što je dobila prigodu pomoći ministarstvu pravosuđa da završi tu istragu”.

“Zbog poštivanja postupka istrage, neće o tome dati nikakav komentar”, rekao je.

FBI istražuje je li Clinton prekršila zakon kada je poslovnu komunikaciju u vrijeme dok je bila američka državna tajnica (2009.-2013.) obavljala sa svog privatnog servera i privatne elektroničke pošte, a ne službene.

Istraga mjesecima opterećuje njezinu kampanju za predsjedničke izbore u studenome. Kada se proteklih dana otkrilo da se američka glavna državna odvjetnica Loretta Lynch sastala s Billom Clintonom, bivšim predsjednikom i suprugom Hillary Clinton, republikanci su zatražili ostavku pravosudne dužnosnice.

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump tvrdi da je sastanak trebao biti tajan i da ga je vjerojatno isplanirala Hillary Clinton.

Komentiraj