hina

DRAGOVAN: “Nisam se protivio tome da Hrvatska zadrži ratno zrakoplovstvo”

SDP-ovac Igor Dragovan objasnio je da zašto je glasovao za nabavu izraelskih borbenih aviona F-16 Barak glasovao na Vijeću za obranu kao predsjednik saborskog Odbora za obranu.

“Bio sam tamo kao predsjednik Odbora za obranu i nisam se protivio tome da Hrvatska zadrži ratno zrakoplovstvo kao dio svojih vojnih sposobnosti”, rekao je Dragovan za tportal te je podsjetio da je taj odbor u prosincu jednoglasno, glasovima i SDP-ovaca i HDZ-ovaca, podržao Ministarstvo obrane u projektu nabave višenamjenskog borbenog aviona.

“Odbor je tada jednoglasno rekao da treba sačuvati ratno zrakoplovstvo”, kazao je Dragovan.

S druge strane, prije dva dana predsjednik SDP-a Davor Bernadić je kazao da mu je “iskreno žao što je Vlada donijela odluku o kupnji starih aviona” i to u procesu koji je pritom proveden na netransparentan način”.

“Vlada je donijela odluku o kupnji trideset godina starih kanti koje su prvi put letjele još dok je postojao Sovjetski Savez. Dakle, naši MIG-ovi koji su stari četrdeset godina, sada će biti zamijenjeni F-16 avionima koji su stari trideset godina i za to će hrvatski građani morati platiti 3 i pol milijarde kuna. To je za mene nevjerojatno”, kazao je Bernardić te dodao kako ne znamo koliko dugo će još ti avioni moći letjeti.

“Ako se već odlučujemo na tako veliku investiciju, koju plaćaju građani iz vlastitih džepova, onda smatram da smo trebali kupiti nove avione”, rekao je Bernardić.

 

Komentiraj