DRAGO PRGOMET ‘Relkovićev odlazak je rezultat neslaganja s aktualnom politikom Petrova’

Robert Anic/PIXSELL

Predsjednik stranke HRID i saborski zastupnik Drago Prgomet u utorak je u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije komentirao je aktualnosti u hrvatskoj politici. O ‘aferi Konzultantica’ kazao je kako nije riječ o sukobu interesa, već je političke naravi. “To je pitanje koje treba raspraviti Istražno povjerenstvo Sabora”. kaže Prgomet.

Komentirao je i samoisključenje Tomislava Karamarka iz donošenja svih odluka o Ini dok se ne razjasni afera. “Isključenje samog sebe iz procesa Ine nije rješenje, jer je i dalje potpredsjednik Vlade. Ne možete se isključiti iz donošenja odluka”, kaže Prgomet.

Smatra da HDZ danas nije ‘na vlasti, nego pri vlasti’. Naveo je i neke od loših strana HDZ-ove politike: “Skretanje HDZ-a u desno, izbjegavanja tolerantnog stava prema neistomišljenicima, izbacivanje ljudi iz stranke”.

Prgomet kaže kako se Hrvatska nalazi u ozbiljnoj političkoj kriti. “Imamo Vladu koja ne funkcionira, a izjava potpredsjednika Vlade o tome da su mogući novi izbori je potvrda tome, i onome što građani znaju”, kaže te dodaje da se može dogoditi i da se ne izabere ni Ustavni sud, što bi zemlju dovelo i do političkog kaosa.

Vjeruje da će sutra biti kvoruma u Saboru. “Svi čekaju Opći sabor HDZ-a i nakon njega će se morati donositi neke odluke. Ponavljam, ova Vlada ne funkcionira, država je u pat poziciji, zakoni se ne donose i od reformi nema niti “r”. Bit će kvoruma, pa čekajmo Opći sabor HDZ-a”, poručuje.

Prgomet je komenitrao i ostavku Ivice Relkovića, posebnog savjetnika Bože Petrova. “Relkovićev odlazak je očigledno rezultat neslaganja s aktualnom politikom Bože Petrova. Grmoja kaže u jednom trenutku da su privatni razlozi, a odmah to demantira razlozima pripreme za izbore”, ističe predsjednik HRID-i.

Komentiraj