HINA/ BETAPHOTO/ KOSA MITROVIC

Dragičević osumnjičen za ugrožavanje sigurnosti

Banjalučka policija podnijela je nadležnom tužiteljstvu izvještaj protiv četiri osobe zbog sumnje da su počinile kaznena djela ugrožavanja sigurnosti i da su poticale ugrožavanje sigurnosti.

“Osoba D.D. se sumnjiči da je izvršio kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti, jer je 27. i 30. prosinca 2018., na dvije lokacije na području Banja Luke, prilikom javnog govora, uputilo ozbiljne prijetnje prema dvjema osobe kod kojih je izazvalo osjećaj straha i ugroženosti”, priopćili su iz policije.

Ostalo troje sumnjiči se da su u istom razdoblju nazočili javnom skupu i s predumišljajem poticali D.D. i druge osobe da izvrše kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu dvije osobe iz Banja Luke, prenosi N1.

Prema pisanju pojedinih medija u Republici Srpskoj, Davor Dragičević, koji je posljednji put viđen na prosvjedu 30. prosinca, navodno pregovara s predaji MUP-u. RTRS piše da je njegov jedini uvjet za predaju da mu ne bude određen pritvor.

Majka Davida Dragičevića, Suzana Radanović najavila je kako će podnijeti tužbu protiv grada Banje Luke i protiv MUP-a RS jer su, kaže, 25. prosinca bez naloga ušli u njenu kuću. “Kome dea prijavim nestanak Davora, policija kaže da ga traži. Prijavila sam nestanak djeteta pa sam ga našla mrtvog”, rekla je Radanović, kako prenosi Klix.

Komentiraj