HINA/ Daniel KASAP / dk

DRAGIČEVIĆ ‘Fimi media Ini je slala i fiktivne račune’

Bivši direktor Ine Tomislav Dragičević ponovio je na suđenju u slučaju Fimi media da je Ina s tom tvrtkom sklopila poslove vrijedne pet milijuna kuna te da je marketinška agencija po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici Ini slala i fiktivne fakture.

Ta je Dragičevićeva tvrdnja uznemirila optuženu vlasnicu Fimi medie Nevenku Jurak, ali i bivšeg šefa carine i HDZ-ova rizničara Mladena Barišića koji je prema tvrdnjama tužiteljstva čelnike javnih tvrtki upućivao na suradnju s Fimi mediom. Njihovi odvjetnici stoga su prigovorili istinitosti Dragičevićeva iskaza.

Dragičević je ispričao da je suradnju s Fimi mediom zagovarao tadašnji član uprave Josip Petrović te da se poslovima koje je za Inu obavljala ta tvrtka bavio direktor marketinga Tomislav Štengl. Navodno mu je rekao da s tom suradnjom nije zadovoljan te da su slali i neke fiktivne fakture.

Nakon reakcije odvjetnika Nevenke Jurak Dragičević je kazao: “Gospođo Jurak, kada me već povlačite za jezik kazat ću vam da ste poslali fakturu za benzinsku crpku koja uopće ne postoji”. Podsjetio ju je i da je tada nazvala Barišića i rekla: “Ovi ne priznaju hrvatsku vladu i njezine odluke jer ne žele poslovati s nama”, posvjedočio je Dragičević.

Barišić je kazao da je ta tvrdnja izmišljena dodavši da se sve pretvorilo u obračun “Dragičevićevih i Petrovićevih ljudi u Ini”.

Petrović koji je široj javnosti postao poznat s otkrivanjem korupcijskih postupaka protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, kojemu je navodno bio osoba od posebnog povjerenja, trebao bi svjedočiti na idućem ročištu 4. travnja, kao i Štengl.

Uz bivšeg premijera Sanadera, Barišića i Nevenku Jurak na optuženičkoj klupi u ovom slučaju je i HDZ kao prva stranka optužena za korupciju, nekadašnja stranačka blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca i punjenje “crnog stranačkog fonda” preko marketinške agencije Fimi media.

Komentiraj