Ivo Cagalj/PIXSELL

DRAGAN MARKOVINA ‘Klerikalna desnica me pokušala protjerati iz Splita’

Dragan Markovina predstavio se danas kao kandidat Nove ljevice i Radničke fronte za gradonačelnika Splita, piše Index.

“Split je grad koji ne poštuje vlastitu prošlost, grad koji nema ozbiljnu viziju budućnosti, grad koji živi u komunalnom i svakom drugom kaosu, grad je neprijatelj vlastitih građana, što se najbolje pokazalo na ovim izmjenama GUP-a, svi prigovori građana su odbijeni. Grad živi monokulturu turizma. Mi smo opcija ljevice, koje na izborima osim nas neće biti. Tu ne ubrajam SDP. Prethodne četiri godine pokazalo se da s takvom vlašću može biti čak gore od Željka Keruma”, kazao je Markovina.

Prije četiri godine povukao se iz trke za gradonačelnika povukavši kandidaturu dan poslije predaje lista. Markovina tvrdi da se prekasno prijavio u Splitu. Sjetio se i otkaza na Filozofskom fakultetu.

“U Splitu sam prijavljen. Ići ću na ove izbore, klerikalna desnica me pokušala potjerati iz Splita. Prihvatio sam poziv za posao u Zagrebu, no dao sam otkaz nakon pet mjeseci, nisam mogao živjeti bez Splita. U međuvremnu sam se zaljubio. Želim dugoročno živjeti u Splitu, ovaj put idemo do kraja”, rekao je Markovina.

Komentiraj