Dragan Kovačević izlazi na slobodu, N1 objavio da je Barišić podnio ostavku na mjesto gradonačelnika Velike Gorice

Nekadašnji čelnik Janafa Dragan Kovačević u utorak bi trebao izaći iz istražnog zatvora, potvrđeno je za N1 televiziju. Nastavit će se braniti sa slobode. Na slobodu će i Dražen Barišić.

Nakon što su ispitani sve svjedoke za koje je vrijedila opasnost od utjecaja na svjedoke, USKOK je predložio puštanje Dragana Kovačevića iz istražnog zatvora u kojem se nalazi od sredine rujna.

Vinko Grgić bi iz zatvora trebao izaći u srijedu, a u četvrtak će se odlučivati o produljenju istražnog zatvora za Krešu Peteka.

N1 doznaje da je Barišić podnio ostavku na mjesto gradonačelnika Velike Gorice i dopunio je svoju obranu u Uskoku. Njegov odvjetnik tvrdi da su time eliminirali mogućnost opasnosti od utjecaja na svjedoke koji su trebali biti ispitani, ali da Barišić nije u dopuni priznao krivnju. Uskok je nakon toga sudu predložio njegovo puštanje tako da se kroz nekoliko sati očekuje i njegov izlazak na slobodu.

Kovačević je prošlog mjeseca znio svoju obranu nakon proširenja istrage iz pritvora u Remetincu putem videolinka zbog epidemioloških preporuka, a njegovi branitelji su iznošenje obrane pratili u zgradi Uskoka.

U proširenju istrage Uskok tereti Kovačevića da je zaprimio informaciju kako će biti uhićen te da je vrijeme do uhićenja iskoristio za skrivanje 4,5 milijuna kuna kod Gorana Puklina koji tvrdi da je novac njegov. Nakon što je u istragu uključen Puklin, njegova supruga Mirela Alerić Puklin, zatražila je razrješenje s dužnosti zamjenice zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika.

EKSKLUZIVNO: Kako je prateći Kovačevićeve torbe USKOK zaplijenio sumnjive milijune supruga zagrebačke tužiteljice

Uskok sumnja da je bivši direktor Janafa Dragan Kovačević primio mito od prvookrivljenog Peteka koji je navodo podmićivao i velikogoričkog gradonačelnika i HDZ-ovog saborskog zastupnika Dražena Barišića te novogradiškog gradonačelnika i saborskog zastupnika SDP-a Vinka Grgića kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

Uskok je pokrenuo istragu protiv ukupno 14 osoba koje tereti za trgovanje utjecajem, davanje mita, nezakonito pogodovanje zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tim nedjelima.

 

Komentiraj