Dr. Dre na vrhu najuspješnijih poduzetnika sa zaradom od 1,5 milijardi dolara

Istraživanje koje je nedavno provela marketinška agencija Digitaloft pokazalo je da Dr. Dre i Kanye West zarađuju najviše novaca od svih ostalih iz svijeta šoubiznisa, ali ne zahvaljujući svojoj slavi već zbog poslova koje su pokrenuli.

Tako se američki producent i reper Dr. Dre pravim imenom Andre Romelle Young našao na prvom mjestu sa zaradom od oko 1,5 milijardi dolara godišnje zahvaljujući tvrtki Beats Electronics koju je osnovao 2006. godine , a koja proizvodi i prodaje slušalice i zvučnike.

Drugo je mjesto pripalo američkom reperu, modnom dizajneru i producentu, te aktualnom američkom predsjedničkom kandidatu Kanye Westu sa godišnjom zaradom od oko 1,3 milijarde dolara zahvaljujući vlastitoj liniji tenisica Yeezy koju je pokrenuo zajedno sa tvrtkom Adidas. Zanimljivo je da se i njegova supruga Kim Kardashian našla među prvih deset najuspješnijih poduzetnica i poduzetnika u svijetu šoubiznisa zahvaljujući KKW Beauty i KKW Fragrance, te asortimanu odjevnih predmeta Skims koje joj zajedno donose godišnje oko 99 milijuna dolara. Treće je mjesto pripalo Rihanni koja je dospjela tako visoko zahvaljujući vlastitoj modnoj i kozmetičkoj kolekciji Fenty koje joj godišnje donose oko milijardu dolara.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner