Predsjednik Društva ginekologa dr. Ante Ćorušić je tijekom gosotovanja na Novoj TV iznio podatke o zahuktaloj aferi “kiretaža”.

“Iz najveće klinike, Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb, u Petrovoj, izvadio sam podatke za prvih devet mjeseci. U tih devet mjeseci u operacijskim dvoranama je s anestezijom napravljeno oko 570 kiretaža, zbog ovih ili onih razloga, a u hitnoj službi je napravljeno 50. Prema tome, 10 posto svih kiretaža se napravi u hitnoj službi i jedan dio tih pacijentica bude bez anestezije zbog objektivnih okolnosti”, rekao je Ćorušić.

Na pitanje koje su to objaktivne okolnosti, odgovorio je: “Pa, recimo, ako je pacijentica prije dva sata jela”.  “Ne može pod anesteziju jer će imati komplikacije. To je jedna od stvari o kojima vodimo računa. Vjerujem da je dio pacijentica zakinut za adekvatnu anesteziju, no moramo vjerovati i ginekolozima jer struka je struka i zna najviše o tome. Kažem, možda se može i bolje, ali žao mi je bilo koje pacijentice koja je patila tijekom zahvata, ako je mogla primit anesteziju, a da je nije dobila”, zaključio je Ćorušić, piše Dnevnik.hr.

Kako biste vi ocijenili rad ministra zdravstva Milana Kujundžića?

Ministar dr. Milan Kujundžić je jako dobar liječnik. Imao je tijekom svoje karijere i odgovarajućih organizacijskih iskustava, bio je dugo vremena šef ugledne bolnice kao što je Klinička bolnica Dubrava.

Kakav je kao ministar?

Kao ministar, mislim da je napravio ono što se u tom trenutku moglo napraviti. Ne bih ga na bilo koji način ocijenio negativnim, jer to nije zaslužio. Mislim da se s ovim poslom koji radi posljednje dvije godine, još i dobro nosi.

Komentiraj