DPD Croatia i INA unaprijedili postojeću suradnju za preuzimanje paketa

facebook.com

Već uhodana usluga preuzimanja paketa na više od 400 Pickup lokacija diljem Hrvatske, od nedavno postoji u poboljšanoj verziji – plaćanje pouzećem prilikom samog preuzimanja paketa na svim INA maloprodajnim mjestima u zemlji.

DPD Croatia i INA za ovaj su se zajednički korak odlučili nakon što je dosadašnja usluga bila itekako prihvaćena od strane krajnjih korisnika, točnije primatelja paketa. Usluga plaćanja otkupnine (Cash On Delivery – COD) je također dostupna i kod drugog DPD-ovog partnera – Eurom prodavaonica.

Trend rasta u broju dostavljenih paketa privatnim osobama nastavio se i u 2017. godini. Taj je rast u ovom segmentu bio veći za čak 60% u odnosu na godinu ranije. Porast broja paketa u B2C segmentu zasigurno je odraz povećeg broja novootvorenih e-trgovina, što uz veći opseg poslovanja u distribuciji nosi sa sobom i nova očekivanja krajnjih korisnika koje jedna distribucijska tvrtka treba ispuniti.

Hrvatski e-kupci još uvijek su nepovjerljivi prema online plaćanju te preferiraju mogućnost plaćanja otkupnine, pokazuje E-shopper barometer, veliko istraživanje o navikama e-kupaca provedeno od strane DPDgroup. Ovakvo stanje na domaćem tržištu bio je još jedan od razloga zašto je DPD Croatia, zajedno s Inom, odlučio uvesti i mogućnost COD-a na svim INA maloprodajnim mjestima u državi.

Ovakvom uslugom primatelj ima potpunu kontrolu nad samostalnim preuzimanjem svojeg paketa, a nudi mu se i dodatna vremenska fleksibilnost, primjerice onda kada želi pokupiti paket na putu s posla na jednom od brojnih Ininih maloprodajnih mjesta.

Komentiraj