DOZNAJEMO: MUP mobilizira Civilnu zaštitu u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu

Nacional.hr-u je u petak potvrđeno da se ide u mobilizaciju pripadnika Civilne zaštite u Državnu intervencijsku postrojbu u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu, njih ukupno 77. Oni će sudjelovati u nadziranju provedbi novih mjera Nacionalnog stožera, koje na snagu stupaju u ponoć.

Vidjet ćete te ljude u uniformama na ulici, kako obilaze shoping centre, tržnice i druge javne prostore kako bi upozoravali građane na provođenje mjera – to je njihov cilj i zadaća.

Pripadnici civilne zaštite isto su tako mobilizirani za pripremu zagrebačke Arene i drugih objakata. Podsjetimo i da je nakon potresa u Zagrebu moblizirano više od 3 tisuće pripadnika Civilne zaštite.

Mobilizacija pripadnika CZ-a kao covid redara u Zagrebu

Ministarstvo unutarnjih poslova mobilizira Civilnu zaštitu Grada Zagreba u borbi protiv koronavirusa, doznaje nacional.hr od izvora bliskih CZ-u.

“Mobiliziraju pripadnike CZ Grada Zagreba jer nemaju svoje pripadnike”, kazao je izvor za nacional.hr. Nacional je dobio i nalog za mobilizaciju, kojim se pripadnik postrojbe civilne zaštite poziva na Kruge s danom 27. studenim u sedam sati ujutro. Mobilizacija, navodi se u nalogu, traje – do opoziva. U nalogu se navodi da je razlog pozivanja ‘drugo’, odnosno da će osoba biti covid-redar.

“Na temelju članka 3. i članka 24. Pravilnika o mobilizaciji uvjetima i načinu rada operativnih snaga sustava civilne zaštite (‘Narodne novine’, broj 69/2016), izdajem Nalog za mobilizaciju”, navodi se.

Nalog je potpisao Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

S obzirom na rast broja zaraženih i sve veći pritisak na bolnički sustav, aktivirana je zagrebačka Arena. Prvi pacijenti u Arenu dolaze u subotu iza podneva, a tijekom dana u Arenu bi ih trebalo pristići dvadesetak, a u pitanju su pacijenti s lakšom kliničkom slikom.

U petak je u Hrvatskoj zabilježen još jedan rekordni dan, s 4080 novooboljelih od koronavirusa i 48 preminulih. Na bolničkom liječenju nalazi se 2240 pacijenata od kojih je njih 266 na respiratoru.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak je najavio da od subote na snagu stupaju nove, strože mjere u borbi s koronavirusom.

Evo svih pravila novih strogih mjera koje stupaju na snagu u ponoć

Komentiraj