Downing Biliću: Drag si mi, ali odlazim

Slaven Bilić je u petak poručio da je želio u West Hamu zadržati 30-godišnjeg Stewart Downinga koji je napustio London kako bi se vratio u svoj matični klub Middlesbrough, koji je na kraju prošle sezone poražen u finalu kvalifikacija za Premier ligu.

“Naravno da ga cijenim i da sam ga želio zadržati. Nagovarao sam ga da ostane, jer se radi o kvalitetnom domaćem igraču, a takve nije lako naći. Znam ga još iz engleske reprezentacije, a odigrao je briljantno i prvi dio prošle sezone. Računao sam na njega”, izjavio je West Hamov menadžer i bivši izbornik Hrvatske.
“U razgovoru mi je rekao: ‘Drag si mi, ali želim se vratiti kući. Da je u pitanju bilo koji drugi klub, ostao bih’. Možda smo ga mogli zaustaviti, ali želio je otići”, dodao je Bilić.

Downing je u četvrtak potpisao četverogodišnji ugovor s engleskim drugoligašem, a Middlesbrough će za njegov povratak platiti fiksnih 5,5 milijuna funti odštete. West Ham može zaraditi dodatnih 1,5 milijun funti uspije li se ‘Boro’ vratiti u elitni razred engleskog nogometa.

Komentiraj