Šibenik, 26.4.2017 - U utorak poslijepodne u Brodarici kod Šibenika pronaðene su tri mrtve osobe, a policija traga za Borisom Luketom (1958.) iz Primoštena, priopæilo je Ravnateljstvo policije. Danas u 16.34 sati nakon zaprimljene dojave, u obiteljskoj kuæi u Gomljaniku, Brodarica pronaðeni su mrtvi žena i muškarac te nedaleko od kuæe u osobnom automobilu još jedan mrtav muškarac. Policija intenzivno traga za Borisom Luketom (1958.) iz Primoštena kojeg "dovodi u vezu s ovim dogaðajem". Luketa je viðen na mjestu dogaðaja te se sumnja da se udaljio s crvenim "cliom" registarskih oznaka ŠI 569 FD. Na slici Boris Luketa. foto HINA/ MUP/ ua

Tijekom četvrtka dovršen je očevid na mjestu trostrukog ubojstva na Brodarici koji su provodili zamjenik šibenskog županijskog državnog odvjetnika, lokalni policajci i forenzičari iz Zagreba, a slijedi niz vještačenja i obdukcije koje bi trebale pomoći u rasvjetljavanju ovog zločina.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku izvijestilo je da je radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica i pribavljanja dokaza “naložilo provođenje više dokaznih radnji” pa tako obdukcije tijela, izuzimanje uzoraka i tragova radi provođenja biološkog, toksikološkog, balističkog i drugih vještačenja.

Boris Luketa (59), osumnjičen za tri teška ubojstva u srijedu u Brodarici, zbog pokušaja samoubojstva i dalje se nalazi u životnoj opasnosti u Kliničkom bolničkom centru Split, izvijestili su u petak iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Luketa je osumnjičen za ubojstvo Hakije i Milke Keranović te Ivana Bajića, bivšeg tjelohranitelja ‘kralja zagrebačkog podzemlja’ Zlatka Bagarića, kao i za pokušaj ubojstva Kemala Keranovića, sina ubijenih supružnika.

Nakon trostrukog ubojstva u srijedu u Brodarici, policija je vrlo brzo osumnjičila primoštenca Luketu koji je pobjegao u svom automobilu. Objavljena je i tjeralica za njime, a Luketa je vrlo brzo lociran nedaleko od mjesta ubojstva.

Kad su ga policajci okružili, počeo je prijetiti samoubojstvom, a naposljetku je poslije nekoliko sati pregovora i pokušao ubiti sam sebe.

Komentiraj