Dougray Scott odbio ulogu u filmu ‘Gospodar prstenova’

Press/Screen Media Films

 

Dougray Scott (54) je otkrio da je odbio ulogu Aragorna u trilogiji ‘Gospodar prstenova’, piše nme.com.

Škotski glumac je bio na ranoj audiciji za serijal filmova i razgovarao je s redateljem Peterom Jacksonom. Projekt mu se isprva činio fantastičnim.

Nakon audicije, odbojna mu je bila ideja da će morati provesti dugo vremena na Novom Zelandu, zbog potreba snimanja brojnih scena.

“Nisu mi ponudili ulogu, ali poslali su mi scenarij da ga pročitam. Tada sam morao upoznati Jacksona na Novom Zelandu, ali nisam htio toliko vremena provesti tako daleko”, izjavio je za NME.

“Upravo sam završio snimanja za film ‘Nemoguća misija 2’. Ideju da dvije godine provedem na Novom Zelandu jednostavno nisam mogao zamisliti”, rekao je.

Mediji ističu kako su uloge u filmu mogli dobiti i Nicolas Cage, Russell Crowe i Daniel Day-Lewis.

Irski glumac Stuart Townsend je bio u užem izboru, no uloga Aragorna je pripala Viggu Mortensenu, a on je u ranoj fazi produkcije određen za tumačenje drugog lika iz znanstveno-fantastičnog serijala.

Podsjetimo kako smo nedavno pisali i kako je glumac trebao tumačiti legandarnu ulogu Wolverinea.

Scott je poznat po filmovima Hitman: Agent 47 (2007.) i Moj tjedan s Marilyn (2011.) te zapaženim karakternim ulogama u televizijskim serijama ‘Kućanice’,Hemlock Grove’ i najnovijoj ‘Batwoman’. 

Komentiraj