Dostupna prva velika nadogradnja za operativni sustav Windows 11

Press/Microsoft

Microsoft je službeno objavio da je dostupna nadogradnja za operativni sustav Windows 11. Riječ je o prvoj velikoj  nadogradnji otkad je operativni sustav predstavljen prošle godine.

Učinivši Windows 11 dostupnim poznata tehnološka tvrtka je uvela moderno osvježenje kod korisnika ovog sustava, koje naglašava fleksibilniji način rada i života, povezivanje, lakše korištenje i surfanje internetom, kreiranje raznih sadržaja i zabavu.

Između novih opcija i nadogradnji se ističu: System Wide live captions za automatsko generiranje titlova, glasovni pristup Voice access omogućuje korisnicima da kontroliraju računalo i kreiraju tekst koristeći samo glas, tu je i Natural Voices for Narrator, unaprjeđenja za Snap layouts, Focus sessions, nadogradnja Windows Studio efekata i bolje iskustvo korištenja Microsoft Storea.

Posebno se ističe Game Pass, koji je ugrađen u Windows 11 putem Xbox aplikacije, gdje igrači mogu pristupiti stotinama računalnih igara visoke kvalitete. S novim Controller barom, optimizacijama za igre u prozoru i novim opcijama za HDR kalibraciju, korisnici će imati mnogo više opcija za igranje na svojim računalima.

Microsoft se posebno potrudio oko predstavljanja što jednostavnijeg i sigurnijeg korisničkog iskustva te optimizacije performansi i baterije.

Za dodatnu sigurnost nova nadogradnja donosi važne opcije, kao i nove IT upravljačke alate. Microsoft Defender SmartScreen identificira slučajeve unosa podatke u zlonamjernu aplikaciju i odmah upozorava korisnika. Smart App Control sprječava pokretanje nepouzdanih ili nepoznatih aplikacija te skripti.

Komentiraj