DOSTA JE ŠALE Nakon novog Bugattija Rimac za srijedu najavio i predstavljanje robotaksija

Autor:

Bugatti

Mate Rimac predstavio je u Francuskoj novi hiperautomobil stoljetne marke Bugatti. Moćno vozilo potpuno je razvijeno u Hrvatskoj no ručno će se sklapati u francuskom pogonu. Prvih dvjestotinjak jurilica već je rasprodano.

Dizajnerska jurilica Tourbillon vrijedna gotovo 4 milijuna eura novi je proizvod kojim tvrtka Rimac osvaja svijet. Trkaći automobil doseže maksimalnu brzinu od 445 kilometara na sat s vrhunskom tehnologijom električnog i hibridnog vozila.

“Cijeli razvoj Bugatti Rimca se radi u Hrvatskoj i mi s njim počinjemo novu eru, četvrtu eru Bugattija to je i prvi hibrid u povijesti tvrtke i novi početak za Bugatti, ali i cijelu industriju“, rekao je Mate Rimac, vlasnik Rimac Grupe.

Jedinstveni dizajn, luksuz i snaga odlike su novog vozila koji sadržava patentiranu tehnologiju i preciznost švicarskog sata.

Osim imena, Tourbillon je i inspiraciju za instrumente našao u satnom mehanizmu | Foto: Bugatti

“Ovo je briljantna kreacija kada je riječ o aerodinamici, inoviranju i trajnoj ljepoti i cijeli je dizajn i interijer i osmišljen s naglaskom na bezvremenost“, rekao je Frank Heyl, direktor dizajna tvrtke Bugatti Rimac.

Zanimljivo da je već rasprodano svih 250 planiranih primjeraka. Tourbillon pokreće je 8,3-litreni V16 motor s atmosferskim hlađenjem koji se okreće do 9000 okretaja u minuti, a zajedno s tri elektromotora, hibridni pogonski sklop daje nevjerojatnih 1775 KS (ili lijepih okruglih 1800 KS). Brzina će mu biti ograničena na 445 kmh.

A cijena? Prava sitnica! Da biste ovog ljepotana spremili u svoju garažu trebat će vam najmanje četiri i pol milijuna eura.

PREDSTAVLJEN BUGATTI TOURBILLON Mate Rimac: Jedinstven je! Napravljen za vječnost

Hvaljen i osporavan, naš poduzetnik Rimac svoj kampus nedaleko od Zagreba još nije dovršio, no općina Sveta Nedelja ipak mu je dodijelila odgodu na još nekoliko godina. Proizvodnja nije stala.

“Želim pozdraviti sve u Europi koji rade za nas u osam zemalja i preko više od dvije i pol tisuće ljudi zaposlenih u Rimac Grupi”, poručio je Mate Rimac.

Kritike javnosti i dalje se ne smanjuju i na dugo najavljivan Rimčev projekt robotaksija za koji je od Vlade dobio nemalih 180 milijuna eura.

No Rimac uvjerava: “Iduću srijedu predstavljam autonomno vozilo i njegovo ime u još uvijek nedorečenom projektu robotaksija u Zagrebu”, izvijestio je HRT.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.