DOŠLA ZIMA Snijeg pada u Gorskom kotaru, Lici i višim predjelima Istre i središnje Hrvatske

hina

Zimski su uvijeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na većini cesta u središnjoj Hrvatskoj, dijelu Istre (Čičarija, Učka), Gorskom kotaru i Lici, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica-Bosiljevo 2, staru cestu kroz Gorski kotar (DC3), autocestu A1 između čvora Otočac i tunela Sveti Rok, te na državnoj cesti DC1 između Vaganca i Knina.

U ostalom dijelu zemlje kolnici su uglavnom mokri i skliski od kiše, a mogući su i odroni zemlje i kamenja. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme. Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Trenutno nema otvorenog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i Dalmaciji te obrnuto za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

Za sav promet zatvoreni su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, dionica Jadranske magistrale (DC8) Senj-Sveta Marija Magdalena, Krčki most, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; DC218 Bruvno-Mazin-Dobroselo (snježna vijavica).

Samo za osobna vozila otvoreni su: ◾dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, A7 između čvorova Draga i Šmrika; brza cesta čvor Čavle-čvor Kikovica (A6), dionica riječke obilaznice Škurinje-Orehovica, dionica Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Senj; DC25 Gospić-Karlobag; DC27 Gračac-Zaton Obrovački (naizmjenično od 21,30h);Paški most.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila): na autocesti A7 Draga-Šmrika.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: u Gorskom kotaru i Istri: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2, stara cesta kroz Gorski kotar, DC3 Zdihovo-Vrbovsko-Kupjak-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica, DC32 Prezid-Delnice, DC42 Stubica-Vrbovsko-Ljubošina, DC203 Brod na Kupi-Delnice, DC305 Parg-Čabar, DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC5094 Breze-Stalak, ostale lokalne i županijske ceste na području Čabra, Vrbovskog i Delnica, na cestama na Ćićariji i staroj cesti preko Učke.

U Lici i Zadarskoj županiji: dionica autoceste A1 Otočac-Sveti Rok; DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Ondić-Gračac-Palanka-Knin; DC23 Kapela-Žuta Lokva-Senj; DC25 Korenica-Bunić-Lički Osik-Karlobag; DC42 u mjestu Poljanak; DC50 Gračac-čvor Sveti Rok-Gospić; DC52 Špilnik-Korenica, DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo; DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, DC522 Udbina-čvor Gornja Ploča, ŽC5209 Brotnja-Srb, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, LC59122 Šušanj-Ledenik, LC59123 Šušanj-Konjsko, sve županijske i lokalne ceste na području Korenice.

Sljemenska cesta otvorena je za sav promet.

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova): DC75 u Karigadoru, na dionici Vodnjan – Pula i rotor Tar-Lanterna, DC46 Đakovo-Budrovci, DC206 Hum na Sutli-Kostel, DC300 Umag-Finida (radovi na kružnom raskrižju Marketi u Umagu), DC502 Smilčić-Pridraga.

Zbog razminiranja prekida se promet na cestama (vozila se propuštaju svaki puni sat po 15 minuta): ŽC5113 Križpolje-Glibodol-Lička Jasenica (od 8 do 16 sati); lokalna cesta LC59061 Perušić-Bukovac Perušićki (od 7 do 16 sati).

Na državnoj cesti D32 kod mjesta Smrečje (kod Čabra) i DC42 kod mjesta Ljubošina (kod Vrbovskog) zbog klizišta se vozi jednim trakom, uz regulaciju prometa semaforima. Kod Ljubošine (DC42) zabrana je prometa za vozila ukupne mase iznad 3,5 tone.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 na dionicama Točak-Hrvatski Blagaj; Prevjes-Kravlja Draga i kod križanja s DC59 u Oćestovu;
DC2 u Vukovaru, u Ulici Priljevo; Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestima Murvica Gornja i Marina, DC27 na mostu Obrovac i u naseljima Budak i Stankovci; DC66 Pula-Most Raša u naselju Marčana; DC206 Valentinovo-Krapina; DC42 kod mjesta Ljubošina.

Komentiraj