Dosad 10 novooboljelih u Hrvatskoj – pet u Zagrebu, pet u Splitu

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je u petak kako je u posljednja 24 sata testirano 80 uzoraka, od čega je pet osoba pozitivno na koronavirus.

“Tri osobe su iz Splita dok je jedna osoba iz Solina. Među novooboljelim osobama je i jedna strana državljanka iz Irske koja se od dolaska u Hrvatsku nalazi u samoizolaciji.

Njihovi kontakti su obrađeni te se 30 osoba nalazi u samoizolaciji. Jedna osoba je hospitalizirana u KBC-u Split”, izvijestili su iz splitskog stožera.

I u Zagrebu pet novooboljelih

U Zagrebu je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je stožer civilne zaštite na konferenciji za novinare.

”Nažalost, imamo pogoršanje u Zagrebu, kao i u Hrvatskoj”, rekao je na konferenciji za novinare pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba Vjekoslav Jeleč.

Jeleč je pozvao građane da se pridržavaju mjera. Reagirao je i gradonačelnik Milan Bandić, koji je poručio da mu je žao što se ovo događa te pozvao Zagrepčane da budu još discipliraniji.

Što se tiče zaraženih, jedan je s Instituta Hrvoje Požar, jedna je osoba iz Srbije, dok za tri osobe nije utvrđen način zaraze.

Podsjetimo, jučer je zabilježen skok novooboljelih od koronavirusa u Hrvtaskoj. U 24 sata zabilježeno je 11 novih slučajeva, Capak je u ponedjeljak bio na jednoj konferenciji gdje je, među okupljenima bila osoba za koju se sumnja da je zaražena koronavirusom ili je bila u kontaktu s osobom koja je zaražena.

Jedna novooboljela osoba je iz Sisačko-moslavačke županije, dvije su iz Istarske županije, tri su iz Splitsko-dalmatinske županije, zatim su tri iz Zagrebačke županije, te dvije iz Grada Zagreba.

Komentiraj