DORH se oglasio nakon Plenkovićevog poziva da se pozabave SDP-om

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske na svojoj je stranici objavilo Članak 6. Zakona o držvnom odvjetništvu, kao odgovor na nedavne izjave premijera Andreja Plenkovića o tome kako bi se DORH mogao pozabaviti i SDP-om.

Članak 6. Zakona o državnom odvjetništvu (Narodne novine broj 67/2018) glasi: “Zabranjen je svaki oblik utjecaja, a posebno svaki oblik prisile prema državnim odvjetnicima i zamjenicima državnih odvjetnika, zlouporaba javnih ovlasti i osobnog utjecaja te korištenje medija i javnih istupanja u predmetima kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti i u predmetima u kojima državni odvjetnik odnosno zamjenik državnog odvjetnika izvršava svoje ovlasti i dužnosti u zaštiti imovine Republike Hrvatske”.

Podsjetimo, Plenković je u ponedjeljak, nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a rekao: “Što se tiče aktivnosti na koje se aludira, koje su koruptivnog karaktera, očekujem da tijela, i policija i DORH procesuiraju i one koji su vezane i za SDP. Tu je recentan primjer oko javne nabave oko Europske prijestolnice kulture u Rijeci”, rekao je Plenković.

“Očekujem iste aršine za sve. A ne vidim nikakve spektakularne akcije”, dodao je.

Komentiraj