pixabay

DORH: “Provjeravamo navode protiv Ramljaka!”

Tužiteljstvo bi Ivicu Todorića radije vidjelo u Remetincu nego na videoblogu, no dok o tome ne odluči britansko pravosuđe – s londonske adrese, uz pomoć svog odvjetničkog tima, Ivica Todorić piše kaznene prijave. Ovoga tjedna podigli su treću u nizu protiv Ante Ramljaka,Martine Dalić i drugih, javlja televizija N1.

“Nemamo nikakve informacije, ne dobivamo o tome nikakve informacije, niti imamo bilo kakav podatak da se o tome postupa, niti su saslušavani svjedoci niti se radi obrada”, rekla je za N1 odvjetnica Ivice Todorića, Jadranka Sloković.

Posljednja prijava usmjerena je, kako kažu, na Ramljakove manipulacije revizorskim izvješčima. Ranije su prijavljivali i ulazak Knightheada u Agrokor te aferu sa savjetnicima. Zagrebačko županijsko državno odvjetništvo je, međutim, potvrdilo  je za N1 da na njihovoj provjeri rade, ali ne odgovaraju precizno u kojoj su fazi.

“Nadležno državno odvjetništvo poduzima potrebne radnje predviđene Zakonom o državnom odvjetništvu i Zakonom o kaznenom postupku radi provjera navoda iz prijava te donošenja državnoodvjetničke odluke, a o pojedinostima postupanja ne možemo govoriti s obzirom na zakonska ograničenja.”

Ugovor tvrtke Texo Managmet u kojoj je Ramljak nekad radio, potpisan s tvrtkom AlixPartners za savjetovanje o restrukturiranje Agrokora koji nosi visoke premije pak već neko vrijeme propituje cijela javnost, a sam Ramljak je rekao da ih je angažirao jer im je vjerovao i jer nije imao mnogo vremena, no da danas to vidi kao pogrešku.

Komentiraj