Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

DORH pokrenuo unutarnju kontrolu zbog nestanka spisa

Državno odvjetništvo pokrenulo je unutarnji nadzor kako bi utvrdilo što se dogodilo sa spisom curenja informacija o istrazi lanca prostitucije iz 2011. godine.

Državno odvjetništvo želi utvrditi što se dogodilo sa spisom, kako je nestao, je li riječ o nemaru, stegovnoj odgovornosti ili eventualno o kaznenoj odgovornosti ako se utvrdi namjera, javlja N1.

Jelenić: Nema dokaza da je Vaso Brkić svjedočio

Milijan Brkić Jutarnjem je listu rekao da je razgovarao s tužiteljstvom. Pretpostavlja se, s obzirom na ZKP koji je 2011.godine bio na snazi, da se moglo raditi o neformalnom razgovoru.

“Nigdje u sustavu Državnog odvjetništva ne postoji zapis da je gospodin Milijan Brkić dao ikakav iskaz u vezi s curenjem informacija. Molio bih gospodina Brkića, koji je rekao da je dao takav iskaz, da nam dostavi bilo kakvu bilješku ili dokument o tome. To će nam pomoći u rekonstruiranju spisa”, rekao je u petak Jelenić, kako prenosi Index.

Podsjetimo, tjednik Nacional objavio je policijske bilješke koje upućuju da je Milijan Brkić odao svodnicima i prostitutkama iz ‘afere elitna prositucija’ odao da ih se prati i prisluškuje. Svjedoci koji su to rekli policiji u iskazu sucu istrage svoje optužbe nisu ponovili.

Brkić je još 2011. kriminalcima i kurvama odavao informacije o istragama

Komentiraj