DORH podignuo optužnicu protiv Leona Lučića

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu u srijedu je, nakon provedene istrage, pred Općinskim sudom podignulo optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenog djela iznude u pokušaju, a protiv prvookrivljenog, glumca i bivšeg policajca, 48-godišnjeg Leona Lučića, i zbog kaznenog djela teške tjelesne ozljede.

“Okrivljenicima se stavlja na teret da su 7. siječnja 2020. oko 20,17 sati, postupali zajedno i po prethodnom dogovoru u cilju da si pribave protupravnu imovinsku korist, na način da je 49-godišnji okrivljenik s mobilnog telefona nazvao jednog poduzetnika s područja Zaprešića na njegov mobilni telefon, te ga zatražio isplatu određenog novčanog iznosa i pritom mu zaprijetio, a u svezi čega ga je ponovno kontaktirao istog i sljedećeg dana, kao i 10. siječnja 2020. oko 10,00 sati, radi preuzimanja dogovorenog novčanog iznosa, dajući mu upute da se zaustavi na tridesetom kilometru autoceste Zagreb-Rijeka, ispod nadvožnjaka Draganić, gdje su bila ostala dvojica okrivljenika.

Nakon što je oštećenik došao na dogovoreno mjesto ispod nadvožnjaka Draganić u prisustvu još jedne osobe, 48-godišnji i 34-godišnji okrivljenik su, tereti ih se, u njih uperili pištolje, te im naložili da preskoče zaštitnu ogradu, nakon čega je došlo do fizičkog sukoba i upotrebe sile pri čemu je 34-godišnji okrivljenik drškom pištolja udario u glavu oštećenika, dok je 48-godišnji okrivljenik, u cilju da teško tjelesno ozlijedi osobu koja je bila sa oštećenikom, snažno ju drškom pištolja udario u predjelu ramena, pri čemu je ta osoba zadobila tešku tjelesnu ozljedu. Okrivljenici nisu uspjeli u svojoj namjeri pribavljanja nepripadne koristi jer nije došlo do isplate novca”, navodi se u priopćenju DORH-a.

U optužnici je predoženo i produljenje istražnog zatvora okrivljenicima zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Komentiraj