DORH objasnio zašto Cvitan putuje u Rusiju s predsjednicom

hina

Iz Državnoga odvjetništva odgovorili su na upit N1 televizije o putovanju glavnoga državnog odvjetnika Dinka Cvitana u Rusiju.

“Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske putovat će s Predsjednicom Republike Hrvatske u Rusku Federaciju, odnosno u Soči radi potpisivanja Programa suradnje između Državnog odvjetnistva Republike Hrvatske i Generalnog tužiteljstva Ruske Federacije za razdoblje 2018.-2019. Program suradnje je nastavak suradnje na raniji program (Memorandum o suradnji) za protekla razdoblja o čemu su objavljivana priopćenja”, stoji u odgovoru DORH-a.

“Glavni državni odvjetnik RH nema saznanja tko su ostali članovi izaslanstva. Dodajemo kako će se Glavni državni odvjetnik RH, nakon potpisivanja, vratiti u Republiku Hrvatsku redovnim avionskim letom”, dodali su.

Podsjetimo, predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović uskoro putuje u Rusiju. Medijske napise o tom putu, a vezano uz navodno narušene odnose Vlade i Ureda predsjednice premijer naziva ‘bizarnima’. U Rusiju idu i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

Komentiraj