Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

DORH može krenuti u obračun s nogometnom mafijom

Na poziv Francuske tužitelji iz devet država prošlog tjedna započeli su pravosudnu suradnju na temelju 12 milijuna datoteka koje je s francuskim tužiteljima podijelio Rui Pinto ili ‘John’, ključni izvor dokumenata za projekt Football Leaks

Na poziv Francuske tužitelji iz devet država prošli tjedan započeli su pravosudnu suradnju na temelju 12 milijuna datoteka koje je s francuskim tužiteljima podijelio Rui Pinto ili “John”, ključni izvor dokumenata za projekt Football Leaks. Na temelju njih Europska istraživačka suradnja (EIC), čiji je službeni partner Nacional, u posljednje tri godine objavila je više stotina ekskluzivnih istraživačkih priča u serijama Football Leaks i Malta Files.

Francuska je u studenome 2018. dosad primila samo manji, prvi dio dokumenata od Ruija Pinta, kad je bio saslušan u Parizu, dok sudbina preostalih fajlova ovisi o tome hoće li ga Mađarska izručiti Portugalu, u kojoj trenutačno u kućnom pritvoru čeka na odluku suda o izručenju. Predstavnici tužitelja devet država imali su prvi koordinacijski sastanak utorak u sjedištu Eurojusta u Haagu….

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj