DORH istražuje: “Medicinska sestra u Čakovcu pacijentu umjesto fiziološke ubrizgala benzin. Preminuo je”

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenje zadnjeg dana prošle godine o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1993. godište) zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo nesavjesnog liječenja (čl. 181. st. 8. u vezi st. 4. i st. 1.Kaznenog zakona).

Riječ je, naime, o slučaju koji se dogodio krajem rujna prošle godine u Županijskoj bolnici Čakovec, kada je medicinska sestra umjesto fiziološke otopine pacijentu na hemodijalizi ubrizgala benzin.

DORH je zbog tog čina tereti za nesavjesno liječenje, koje je dovelo do smrti iz nehaja te joj prijeti kazna od jedne do osam godina zatvora.

“Postoji osnovana sumnja da je 28-godišnjakinja 29. rujna 2020. u županijskoj bolnici, kao medicinska sestra zadužena za brigu o pacijentu na hemodijalizi, prilikom skidanja pacijenta s hemodijalize, nesmotreno ubrizgala u krvožilni sustav pacijenta benzin umjesto fiziološke otopine, uslijed čega je došlo do naglog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, pa je pacijent, unatoč poduzetim hitnim mjerama reanimacije i liječničke pomoći, preminuo istoga dana “, stoji u priopćenju DORH-a.

Podsjetimo, riječ je nesretnom 62-godišnjem Antunu T. iz Štefanca pokraj Čakovca, koji je preminuo od posljedica ubrizgavanja benzina. Medicinska sestra je nakon nesreće udaljena s posla, a u bolnici je pokrenut inspekcijski nadzor.

Komentiraj