Đorđe Balašević je prvi poslijeratni koncert u Hrvatskoj održao u Puli prije 20 godina

Prije 20 godina 16. lipnja 2001. godine je Đorđe Balašević u Puli izveo prvi poslijeratni koncert u Hrvatskoj i pred više od 10.000 posjetilaca pjevao je četiri sata.

“Dobro veče Hrvatska, dobro veče dobri ljudi! Znao sam da ćemo se ponovno vidjeti i nisam vas iznevjerio sve ove godine! Vraćam se pulskoj Areni nakon deset godina kao umorni gladijator prepun ožiljaka jer vi ste pobjedili”,  ganuto se publici obratio Đorđe Balašević na početku spektakularnog koncerta u Puli.

Amfiteatar je bio prepun, četiri sata u glas je s Đoletom pjevalo  više od 10 000 ljudi. Kako i ne bi, kad je Hrvatska više od deset godina čekala povratak legende iz Novog sada. San svih Đoletovih obožavatelja se konačno i ostvario, jer do tada su potezali stotine kilometara do Slovenije gdje su mu godinama poručivali transparentima ‘Dugo si bio daleko, Osijek, Split, Zagreb… Hrvatska te voli…’

Puljani su komentirali kako Arena ne pamti ovakav spektakl, jer čak ni Sting ili, pak, Joe Cocker nisu uspjeli napuniti hrvatsku najljepšu otvorenu pozornicu. Samo je Đoletu to uspjelo.

Komentiraj