FaH

DOPUNSKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE: HZZO dobio nalog za povećanje cijena, slijedi pravna procedura

“Vijest o poskupljenju police dopunskog zdravstvenog osiguranja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) nije tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana uzrokovala otkazivanja polica u značajnijem broju”, ističe se u priopćenju kojeg je poslao HZZO, prenosi portal Index.

Primijećen je nešto veći broj otkazivanja polica u odnosu na uobičajenu dinamiku, što je kako kažu, posljedica medijskog pritiska posljednjih dana, u odnosu na ukupni broj osiguranika koji imaju ugovorenu policu dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a riječ je, kažu u HZZO-u o zanemarivim brojkama.

“Štoviše, HZZO bilježi porast ugovaranja polica dopunskog zdravstvenog osiguranja, osobito putem web-a, s obzirom na to da će osiguranici koji imaju ugovorene važeće police dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO, prije eventualnog najavljenog povećanja cijene plaćati mjesečnu premiju po sadašnjoj cijeni od 70 kuna do isteka osigurateljnog razdoblja”, rekli su iz HZZO-a, prenosi Index.

Prije dva dana rekli su kako još nisu zaprimili nikakav službeni nalog Ministarstva zdravlja za promjenom cijene dopunskog, sad u HZZO-u ističu, kako su ga zaprimili jučer.

“HZZO je jučer primio službeni nalog te stoga slijedi pravna procedura koju čini stavljanje odluke na javnu raspravu, te potom Upravno vijeće HZZO-a mora donijeti konačnu odluku temeljem detaljne analize i izvješća s javne rasprave.

HZZO poziva čitavu zainteresiranu javnost da da svoj doprinos u javnoj raspravi”, piše u priopćenju HZZO-a.

Komentiraj