Press/Lidl Hrvatska

Donirano milijun kuna hrvatskim bolnicama

 

Trgovački lanci Kaufland Hrvatska i Lidl Hrvatska zajednički su donirali ukupno milijun kuna hrvatskim bolnicama uslijed dvije velike katastrofe koje su našu zemlju pogodile istovremeno – opasan koronavirus te prodoran potres u Zagrebu prije svega nekoliko dana.

KB Dubravi i Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević svakoj je isplaćeno po 250 tisuća kuna dok je KBC Split, KBC Osijek, KBC Rijeka, OB Varaždin, OB Pula svakoj isplaćeno po 100 tisuća kuna, a sve kako bi ovim ustanovama olakšali nabavu materijala i opreme potrebnih za svakodnevnu borbu protiv koronavirusa, ali i zbrinjavanje najtežih bolesnika na intenzivnoj njezi.

“Pomno pratimo situaciju s koronavirusom, globalno i lokalno te činimo sve što možemo kako bismo zaštitili naše kupce i zaposlenike. No, naši se napori ne mogu mjeriti sa svakodnevnim iscrpljujućim radom medicinskog osoblja diljem cijele Hrvatske i na tome im svima od srca zahvaljujemo. Ovim putem cijelom medicinskom osoblju diljem Hrvatske želimo poručiti da smo uz njih u ovoj teškoj situaciji“, poručili su iz Lidla Hrvatska i Kauflanda Hrvatska.

U našoj smo zemlji, ali i svijetu, trenutno svjedoci velike pandemije koronavirusa, a prodoran potres u našem glavnom gradu je dodatno otežao provođenje posebnih mjera za suzbijanje ovog opasnog virusa. U ovakvim situacijama, upravo trgovački lanci građanima postaju od presudne važnosti jer upravo im oni omogućuju opskrbu osnovnim namirnicama. Kaufland i Lidl brzo su se i učinkovito prilagodili novim mjerama, uvodeći brojne mjere zaštite svojih zaposlenika i kupaca.

Komentiraj