Donedavni Plenkovićev ‘ljubimac’ premijeru ‘zabio’ još jedan nož u leđa!?

Nekoliko je izvora Nacionalu potvrdilo da se na nivou stranke intenzivno traži nasljednik predsjednika HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića te da jedna utjecajna struja HDZ-a bliska osječkim i slavonskim, ali i zagrebačkim političkim krugovima ima jednog sasvim novog kandidata, čije se ime do sada nije spominjalo kao pretendenta za mjesto prvog čovjeka HDZ-a i države – Karla Resslera.

Poznato je da je donedavni Plenkovićev miljenik zahladio odnose s premijerom nakon što se usprotivio usvajanju Istanbulske konvencije u Saboru, založivši se za to da zastupnici o tom po njima ideološki osjetljivom pitanju glasaju prema vlastitoj savjesti. A ono što je nedavno ‘isplivalo’ je sastanak i angažman Karla Reslera oko jednog europskog ureda kojeg Plenković, zbog afere Softver i Gabrijele Žalac, baš i ne preferira.

PLENKOVIĆ OTPISAO SVOG MILJENIKA, Šeksova posinka koji se javno distancirao od njega

Naime, Ressler se 8. veljače ove godine sastao s glavnom europskom tužiteljicom Laurom Kövesi i europskom tužiteljicom iz Hrvatske Tamarom Laptoš u sjedištu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) u Luksemburgu. Upravo je taj Ured pokrenuo uhićenje bivše ministrice regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijele Žalac te provodi druge, s njom povezane istrage.

Kao glavni pregovarač Parlamenta za europski proračun za 2022., Ressler je uspio osigurati dodatna financijska sredstva i zapošljavanje službenika u tom Uredu radi ispunjavanja glavnih zadaća tog Ureda  i to za dodatnih 3,8 milijuna eura.

Kako je sam objavio na svojoj internetskoj stranici, u razgovoru je istaknuo da potporu Uredu i dalje vidi kao važnu zadaću Europskog parlamenta, na čemu će nastaviti raditi u Odboru za proračun i Odboru za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove.

Poznato je da Plenković preferira apsolutno sve što ima veze s Europskom unijom, a čini se kako Ressler pokušava i na tom području preuzeti vlast.

Više pročitajte u novom broju Nacionala!

PLENKOVIĆ OTPISAO SVOG MILJENIKA, Šeksova posinka koji se javno distancirao od njega

Komentiraj