Dončić: “Hrvatska je u izvanrednom stanju, predlažemo ‘energetske kupone'”

Hrvatska je izvanrednom stanju, samo što građani to još nisu osvijestili, izjavio je potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić za N1.

“Ako vam je ograničena sloboda kretanja, ako saborski zastupnici ne mogu normalno raditi, to je svojevrsno izvanredno stanje, samo što većina građana to još nije osvijestila”, kazao je Dončić.

On smatra da bi trebalo sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, te da građani moraju dobiti odgovore na goruća pitanja, poput onoga kako proći zimu uz Covid 19, ili pitanje o ekonomskoj sigurnosti blokiranih.

“Moramo postići konsenzus o tome što je društvo, a što država, i kako država može pomoći društvu, građanima. Predlažemo neku vrstu ekonomskih kupona, da se građanima olakša zimski period, kao i psihološku pomoć za krizu s koronavirusom. Treba pokazati vodstvo, objasniti ljudima što će se događati u sljedećih petnaest, trideset dana”, kazao je Dončić.

Predložio je da Sabor zasjeda online. “Ne vidim zašto Sabor ne bi radio na daljinu sa svim zasupnicima. Treba izaći iz kutije na koju smo navikli, postoje prikladna rješenja primjerena trenutku”, kazao je Dončić.

Komentiraj