Donald Trump prije odlaska naredio izgradnju spomenika brojnim glazbenicima

Još tijekom ljeta prošle godine američki predsjednik u odlasku Donald Trump najavio je gradnju Vrta američkih heroja (Garden of American Heroes). Neposredno pred odlazak s funkcije predsjednika SAD-a Trump je potpisao naredbu da se izgradi Vrt američkih heroja u kojem će se postaviti 250 skulptura brojnih povijesnih ličnosti ali i osoba sa glazbene scene i sportaša.

Tako je jučer objavljen popis svih kipova među kojima su se našli kipovi Arethe Franklin, Whitney Houston, Franka Sinatre, Raya Charlesa, Milesa Davisa, Dukea Elingtona, Louisa Armstronga, Johnnya Casha, Nat King Colea, Billie Holiday, Elvisa Presleya i Franka Sinatre. Međutim izgleda da nitko od njegovih suradnika i savjetnika nije provjerio taj popis osoba koje će se naći u Vrtu američkih heroja jer su se na popisu našli i britanski redatelj Alfred Hitchcock, švedska glumica Ingrid Bergman, te kanadski komičar, glumac i producent Alex Trebek.

Obrazlažući projekt Vrta američkih heroja Trump je izjavio: “Nacionalni vrt bit će izgrađen kako bi odražavao nevjerojatnu raskoš bezvremenske iznimnosti naše zemlje. To će biti mjesto na kojem će građani, mladi i stari, moći obnoviti svoju viziju veličine i prihvatiti izazov koji sam dao svakom Amerikancu u prvom obraćanju Kongresu, da vjerujete u sebe, vjerujete u svoju budućnost i vjerujete još jednom u Ameriku.“

Potez dostojan gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Također je opisao vrt kao “odgovor Amerike” na “bezobzirni” vandalizam spram kipova američkih povijesnih ličnosti tijekom prosvjeda Black Lives Matter koji su eskalirali prošle godine zbog rasne nejednakosti.

Komentiraj