FaH

DONALD TRUMP ODUSTAO: Fox News otkazao sučeljavanje predviđeno za sljedeći tjedan

Američka republikanska predsjednička debata, koja je bila predviđena za idući tjedan u Utahu, otkazana je, objavila je u srijedu televizija Fox News pošto je vodeći kandidat Donald Trump odlučio da neće sudjelovati.

Trump, koji se s Fox News sukobljavao tijekom svoje kamapnje, rekao je za tu tv-mrežu u srijedu da se neće odazvati na debatu u ponedjeljak jer su republikanci održali “već dovoljno debata”.

Guverner Ohija John Kasich objavio je zatim da ni on neće sudjelovati ako se Trump ne predomisli.

Senator Ted Cruz iz Teksasa, treći preostali republikanac koji se takmiči za stranačku nominaciju za utrku u Bijelu kuću 8. studenoga, kritizirao je Trumpa na svom Twitteru i pozvao je Trumpove pristaše neka ga nagovore da sudjeluje.

“On se boji rasprave. Boji se izazova”, napisao je Cruz.

Trump, multimilijarder i kralj nekretnina, preskočio je debatu u organizaciji Fox Newsa u Iowei u siječnju jer se žalio na ponašanje te medijske kuće prema njemu. Prije toga sukobio se s voditeljicom Megyn Kelly koju je nazivao pogrdnim imenima.

Trumpovo sudjelovanje u debatama pomoglo je mrežama da postignu rekordnu gledanost. Dvije prethodne debate bile su najgledanije emisije koje nisu sportskog karaktera. Oko 24 milijuna Amerikanaca pratilo je republikansku predsjedničku debatu u kolovozu, a u Detroitu u ožujku 16,9 milijuna gledatelja.

U veljači je izvršni direktor CBS-a Les Moonves iskreno progovorio o tome. Rekao je da oglašivači vole rasprave u kojima sudjeluje najpopularniji republikanski predsjednički kandidat.

“Novac pritječe i to je zabavno. Nisam nikada vidio nešto tako”, rekao je Moonves na konferenciji za telekomunikacije i kako prenosi Hollywood Reporter dodao “Donesi nam novac Donald. Samo nastavi tako”.

Komentiraj