Donald Trump je izvrsnog zdravlja, tvrdi njegov liječnik

FaH

Republikanski kandidat na američkim predsjedničkim izborima Donald Trump je “izvrsnog zdravlja”, rekao je u četvrtak njegov liječnik iznoseći opširno rezultate nedavnih liječničkih pretraga.

U dopisu na jednoj stranici koji prenosi Trumpov izborni stožer, dodaje se da je težak 107 kg i visok 1.90 m te se nabrajaju njegove vrijednosti masnoće u krvi (169), triglicerida (61) i arterijskog tlaka (11,6/7). Dodaje se da je njegov zadnji nalaz kolonoskopije iz srpnja 2013. bio uredan, rentgenska snimka pluća iz travnja 2016. i elektrokardiogram iz prosinca 2014.

“Ukratko, Trump je izvrsnog zdravlja”, napisao je liječnik Harold Bornstein, isti onaj koji je 2015. nabrzinu u četiri točke napisao da će Trump biti najzdraviji američki predsjednik u povijesti.

Ova vijest dolazi nekoliko sati nakon informacije liječnika njegove demokratske protukandidatkinje Hillary Clinton koji je u srijedu navečer potvrdio da je “zdrava i može biti predsjednica”.

Zdravstveno stanje kandidata na izborima 8. studenog postalo je važna tema u kampanji nakon informacije objavljene u nedjelju da Clinton boluje od upale pluća koju liječi antibioticima.

Komentiraj