epa

DONALD TRUMP: CNN je uhvaćen na djelu perfidne i namjerne pogreške

Američki predsjednik Donald Trump kritizirao je ponovno u subotu nacionalne televizijske kanale, optuživši konkretno CNN za “perfidan” napad na njega u reportaži koja se pokazala netočnom.

U jutarnjem nizu tweetova, Trump je objavio: “CNN + lažne vijesti + jučer počinio perfidnu i namjernu pogrešku”.

“Uhvaćeni su na djelu, kao i jako izoliran Brian Ross pri ABC Newsu”, dodao je, spomenuvši novinara suspendiranog zbog netočne informacije.

Ross je objavio da je Trump naložio svojem savjetniku Michaelu Flynnu da kontaktira Rusiju prije predsjedničkih izbora u studenom 2016., no on je to zapravo učinio nakon izbora. Trump smatra da bi zbog toga trebao dobiti otkaz.

CNN je u petak ujutro objavio da su predsjednik i njegov stariji sin, Donald Jr., primili e-mail s elektroničkom adresom i ključem za dešifriranje koji omogućuje pristup dokumentima hakiranim Demokratskoj stranci objavljenima na WikiLeaksu, ali prije nego su postali dostupni javnosti. No kronologija se pokazala netočnom. CNN je brzo objavio ispravak, precizirajući da je e-mail nosio datum od 14. a ne 4. rujna 2016., odnosno dan nakon objave dokumenata na WikiLeaksu.

“Gledajte hoće li @CNN otpustiti one koji su za to odgovorni, ili je to čista nesposobnost?”, komentirao je Trump.

Troje novinara CNN-a podnijelo je u lipnju ostavku zbog pogreške u vezi predsjednikova savjetnika.

Komentiraj