Davor Javorovic/PIXSELL

DONACIJA INE: 150.000 kuna Klinici za pedijatriju osječkoga KBC-a

Klinici za pedijatriju Kliničkoga bolničkog centra u Osijeku Ina je u petak donirala 150.000 kuna za nabavu tri potrebna uređaja – sustava za terapiju visokim protokom putem nosne kanile “High Flow” te dva uređaja za pulmološku dijagnostiku.
Donaciju je uručio predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott, koji je rekao kako im je drago što nakon poplava koje su ovoga ljeta pogodile osječku pedijatriju, mogu pridonijeti poboljšanju njezina rada. Ini je to šesta donacija za pedijatrijske odjele diljem Hrvatske tijekom studenoga i prosinca ove godine.

Ravnatelj osječkoga KBC-a Željko Zubčić zahvalio je na donaciji, ističući kako će na taj način proširiti dijagnostičke metode u pacijenata oboljelih od bolesti dišnoga sustava osiguravajući bolje uvjete liječenja najosjetljivoj skupini bolesnika.
Predstojnica Klinike za pedijatriju osječkoga KBC-a Sanja Dormer rekla je kako još ima uređaja koje bi voljeli imati da mogu raditi svu potrebnu dijagnostiku za djecu. Istaknula je kako djeca imaju iste bolesti kao odrasli te da moraju imati iste dijagnostičke uređaji kojima se mogu služiti pedijatri jer na odjelima za odrasle nema kadra koji bi mogao pregledati djecu. Napomenula je kako su zbog svega toga dio pacijenata morali upućivati u Zagreb.
Dormer je istaknula i da je prije dva dana na toj klinici načinjena prva ergometrija, što se smatra rutinskom pretragom kad je riječ o bolesnoj djeci i onoj koja su operirala srce te drugim bolestima i sportašima, ali bez tog uređaja nisu je mogli raditi.

Rekla je kako je u njoj velika frekvencija djece te da im svaki dan kroz ambulante prođe oko 90 pacijenata.

Predstojnica Klinike za pedijatriju osječkoga KBC-a Sanja Dormer rekla je da je na toj klinici zaposleno 40 liječnika od kojih su 23 specijalista te 15 subspecijalista koji se bave uskim područjem i trebaju im sredstva za rad kako bi do izražaja došla njihova kvaliteta.

Komentiraj