Donacija grupacije Cortec® za obnovu vukovarskog Vodotornja

Cortec®

Vlasnik Corteca, Boris Mikšić i njegov tim, sastali su s gradonačelnikom Vukovara, Ivanom Penavom. U sklopu posjeta delegacija je obišla i vukovarski Vodotoranj kako bi popratili trenutno stanje rekonstrukcije. Grupacija Cortec® donirala je svoju patentiranu, svjetski poznatu tehnologiju migrirajućih inhibitora korozije, MCI®.

Tvrtka Cortec® će donirati potrebne količine proizvoda za sprječavanje korozije armirano betonske konstrukcije vukovarskog Vodotornja prema glavnom projektu – Memorijalno spomen obilježje Domovinskog rata ‘Vodotoranj Vukovar’. Tehnologija donirana Gradu Vukovaru bila je primijenjena za sanaciju Pentagona poslije terorističkih napada 11. rujna i za taj projekt je osvojila prvu nagradu za rehabilitaciju infrastrukture u SAD-u međunarodnog strukovnog društva za sanaciju betonskih struktura.

Tijekom sastanka u gradskoj vijećnici gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava i gospodin Boris Mikšić razgovarali su o trenutnom stanju infrastrukture u Vukovaru i potencijalnim ulaganjima u taj grad. Hrvatska tvornica bioplastike, EcoCortec®, dio Cortec® Grupe, već 12 godina posluje u obližnjem Belom Manastiru i trenutno je u velikoj ekspanziji. Tvornica izvozi ekološki sigurnu ambalaže za zaštitu od korozije diljem svijeta.

“Imate našu veliku zahvalnost za jednu od najvrednijih donacija za proces rekonstrukcije. Vjerujemo da ste zadovoljni napretkom radova i veselimo se daljnjoj suradnji u budućnosti”, rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

“Ova je suradnja od posebnog značaja za mene kao Hrvata i domoljuba. Grad Vukovar je bio devastiran ratom više nego bilo koje drugo mjesto u našoj zemlji. Mjesto koje Vukovar ima u srcima hrvatskih građana neusporedivo je s ičim drugim “, istaknuo je gospodin Boris Mikšić.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner