Donacija dm-a KBC-u Zagreb olakšat će liječenje i oporavak žena oboljelih od raka dojke

dm

Tvrtka dm je predala donaciju KBC-u Zagreb za nabavku aparata za limfnu drenažu koji će pacijenticama KBC-ove Klinike za onkologiju olakšati liječenje i oporavak.

Potreba za aparatom koji se koristi u sklopu fizikalne terapije nakon operacije karcinoma pojavila se radi kontinuiranog rasta broja oboljelih od raka dojke. Danas u Hrvatskoj od raka dojke godišnje oboli gotovo 2 700 žena, a 2000. godine godišnja stopa obolijevanja bila je oko 2000.

“Rak dojke je najčešća zloćudna bolest žena u razvijenom svijetu. Gotovo polovica žena koje obole od raka dojke razvije metastatsku bolest, a oko trećinu svih malignih tumora kod žena čini upravo rak dojke. KBC Zagreb godišnje zaprimi oko 400 pacijentica s dijagnosticiranim rakom dojke, a taj broj nažalost raste iz godine u godinu. Upravo zato dm-ova donacija biti će nam izuzetno korisna, jer je nakon operacije, u fazi liječenja (kirurgija, radioterapija, kemoterapija) potrebno provoditi fizioterapiju koja uključuje limfnu drenažu, a aparat se može upotrijebiti za limfni edem koji se često javlja kod žena nakon mastektomije“, pojasnio je značaj donacije prof.dr.sc. Stjepko Pleština, dr.med., predstojnik Klinike za onkologiju i zamjenik ravnatelja KBC Zagreb.

“Donacijom aparata za limfnu drenažu KBC-u Zagreb nastavljamo dm-ovo dugogodišnje ulaganje u podršku ljudima oboljelima od raka te unapređenje dijagnostike i liječenja različitih vrsta karcinoma. Počevši s kampanjom ‘Prekrižimo rak vrata maternice i dojke’ 2008. godine, preko suradnje i donacija udrugama poput Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna te prvog hrvatskog Centra za psihološku pomoć za oboljele od raka i njihove obitelji, do besplatnih pregleda madeža radi ranog otkrivanja karcinoma kože – ponosni smo što nam pozitivni poslovni rezultati omogućuju da i na ovaj način doprinesemo zdravlju naših sugrađana”, naglasio je Davor Željko, član Uprave dm-a.

Donacija aparata za limfnu drenažu KBC-u Zagreb jedna je u nizu aktivnosti kojima dm ulaže u prevenciju, dijagnostiku i liječenje raka dojke. Samo tijekom protekle godine, dm je u suradnji s kupcima osigurao veliku donaciju za Udrugu Europa Donna Hrvatska, a dio sredstava usmjeren je za kupnju novog, modernog ultrazvučnog aparata kojim je pacijentima Klinike za tumore KBC-a Sestre milosrdnice omogućeno obavljanje potpune jednodnevne dijagnostike u najkraćem mogućem roku.

Komentiraj