Domovinski pokret demantira Plenkovića, ali problem je u fotografiji…

Iz Domovinskog pokreta demantirali su postojanje crveno-crne koalicije, odnosno udruživanje sa SDP-om u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u svrhu podrške županu Damiru Bajsu u drugom krugu lokalnih izbora, zbog čega im se u srijedu narugao premijer Andrej Plenković.

Plenković: “U Bjelovaru je crveno-crna koalicija, zajedno su SDP i Škoro”

N1 prenosi da je organizacijski tajnik Domovinskog pokreta Darijo Žepina demantirao takvu koaliciju: “U svezi tobožnje koalicije DP-a sa SDP-om, opovrgavam takvu vrstu koalicije. Nijedna naša organizacija ni sa kim neće u koaliciju dok ne završi drugi krug, neovisno o kojoj se drugoj strani radi. Naša predsjednica podružnice je u izjavi nespretno rekla i moglo se iščitati da naši glasači daju glas g. Bajsu. Pozivam glasače da glasuju prema savjesti, a vodeći računa da smo demokršćanska konzervativna stranka, ne bih više govorio.”

Dodao je da je brzina kojom se razvila dezinformacija savršena. “Partnere Domovinski pokret neće birati po obojenosti lijevo ili desno, nego samo programski”, zaključio je Žepina.

No ako koalicije uistinu nema, postavlja se pitanje otkud na bjelovarskoj konferenciji za novinare u srijedu predstavnici SDP-a i DP-a zajedno sa županom Damirom Bajsom, i očito unaprijed pripremljenom stranačkom ikonografijom, koja vrlo jasno sugerira trajniju suradnju.

Komentiraj