Domagoj Novokmet u srijedu je smijenjen i više nije urednik emisije ‘Otvoreno’ nakon što mu je USKOK danas uputio pismo kao reakciju na jučerašnju emisiju.

“Zbog profesionalnoga uredničkog propusta u sinoćnjoj emisiji Otvoreno Hrvatske radiotelevizije, koja je bila posvećena temi o korupciji u sportu, ravnatelj Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije Renato Kunić donio je odluku temeljem koje Domagoj Novokmet više neće obavljati poslove uređivanja te emisije. Ravnatelj Poslovne jedinice Program HRT-a zaključio je da je nepozivanjem druge strane, predstavnika Uskoka, došlo do profesionalnoga propusta, odnosno da emisija nije bila u skladu sa standardom javnoga medijskog servisa”, navodi se u HRT-ovu odgovoru N1.

“Emisija „Otvoreno“ koja je sinoć emitirana na prvom programu Hrvatske radiotelevizije, s početkom u 21.50 sati, bavila se temom korupcije u sportu. Gosti emisije, između ostalih, bili su Damir Vrbanović, okrivljenik u dva kaznena postupka vezana za korupciju u sportu i Čedo Prodanović, branitelj okrivljenika u tim korupcijskim predmetima.

Predstavnik USKOK-a nije bio u studiju iako je upravo ta institucija nadležna za procesuiranje korupcije, pa tako i one u sportu. Naime, USKOK nitko nije kontaktirao, niti je predstavnik USKOK-a pozvan da sudjeluje u emisiji, požalili su se iz USKOK-a u pismu Novokmetu.

Novokmet za sada još nije komentirao aktualni događaj.

Komentiraj