HINA /Zvonimir KUHTIĆ

DOMAGOJ IVAN MILOŠEVIĆ “Ovaj put će HDZ odlučiti o tome tko će biti mandatar”

U četvrtak je ispred središnjice Hrvatske demokratske zajednice održano izvanredno obraćanje glavnog tajnika stranke Domagoja Ivana Miloševića.

Milošević je rekao kako je Vlada ušla u slijepu ulicu. “Zna se kako se izlazi iz slijepe ulice”, poručio je dodavši kako je put kojim idu da se sva trojica – i Karamarko, i Orešković i Petrov maknu iz Vlade.

Nije želio reći tko će biti sljedeći mandatar Vlade. “To ćete čuti od Tomislava Karamarka. Sve ćete čuti”, rekao je. Milošević je naglasio kako HDZ ima dovoljan broj ruku za preslagivanje. “Doći ćemo do nove, konstruktive Vlade”, poručio je.

Naglašava kako je procedura poznata – izglasavanje nepovjerenja, izbor mandatara, nova Vlada. Poručuje kako nisu lomili Most, već su s njima ‘u brak’ ušli s punim uvažavanjem. “Čak se stvarao dojam da nas je pola-pola, ali tome mora jednom doći kraj. Mi, HDZ, ima najviše glasova u Saboru i to treba poštovat”, rekao je. “Razgovara se sa svima u parlamentu koji su svjesni činjenice da Hrvatska više nema vremena”, dodaje.

“Gospoda iz Mosta imaju pravo na svoja razmišljanja, ona su nažalost do sad često pomogla da bismo svi zajedno došli u slijepu ulicu”, poručuje.

Milošević je rekao da mu gode nagađanja kako će on biti sljedeći mandatar. “Ali, mi moramo brinuti o lokalnim izborima”, dodao je. Milošević je kazao kako ne odustaju od zahtjeva da premijer Tihomir Orešković odstupi. “Sve molim da razmisle o čemu se radi, o odgovornosti sviju nas. Hrvatska i javne financije nisu u zavidnoj razini. Radimo na rekonstrukciji Vlade, koja će brže od ove voditi Hrvatsku dalje”, objašnjava.

Kaže da hrvatske financije nisu u zavidnoj situaciji. “Na samom smo dnu Europske unije. Moramo se maknuti i raditi na Vladi koja će Hrvatsku voditi naprijed”, kaže Milošević dodajući da političari moraju omogućiti da se hrvatski potencijal iskoristi na korist građana i da Hrvatska ne bude najsiromašnija zemlja u Uniji. “A prema tome idemo”, kaže.

O HDZ-ovim europarlamentarcima kaže kako nisu upoznati sa svim događajima u Hrvatskoj. “Oni su isto dužni poštivati odluke Središnjeg odbora HDZ-a”, kaže Milošević.

Milošević kaže da je sada ipak očito kako Oreškoviću nedostaje političkog iskustva i razumijevanja konteksta. “Uz puno uvažavanje, eksperiment nije uspio”, kaže Milošević. “Karamarko je još jednom pokazao odgovornost. Pokazao mu je da mu je interes države iznad osobnog i interesa stranke”, objašnjava.

Upitan o Zdravku Mariću kao mogućem sljedećem mandataru, Milošević kaže da ima odličnu reputaciju. “On je sigurno jedan od onih o kojima se razgovaralo. Ovaj put će HDZ odlučiti o tome tko će biti mandatar”, ističe.

Komentiraj