Davor Puklavec/PIXSELL

DOMAGOJ IVAN MILOŠEVIĆ “O premijeru ćemo razgovarati, potreban je respekt prema broju naših mandata”

Saborski zastupnik Hrvatske demokratske zajednice Domagoj Ivan Milošević jutros je u emisiji Novi dan N1 televizije kazao kako će ‘o premijeru još razgovarati’. Navodi kako su očekivali više komunikacije, pogotovo zbog pozicije premijera i načina na koji je došao na tu funkciju.

“Da bi se provodile reforme, potreban je barem minimum povjerenja i građana, ali i respekt prema broju naših mandata i odnosima u i izvan Sabora”, poručuje Milošević dodajući da je u Saboru 67 zastupnika HDZ-a, a MOST-ovih 15.

Na pitanje može li Vlada s ovakvom podrškom provesti reforme Milošević kaže kako to nije jedini izazov. “Drugi su izazovi administrativni kapacitet za cijeli niz reformi i mjera, bojim se da moramo prvo složiti listu prioriteta. A drugi izazov je kako ubrzati gospodarski rast”.

Istaknuo je kako HDZ očekuje da se u privatizaciju uključe mirovinski fondovi. S druge strane, objašnjava, očekuju i da nema privatizacije infrastrukture, prirodnih bogatstava, šuma i voda. “Nema razloga da 2016. godine država ima upravljačka prava u tvrtkama koje su u industriji ili turizmu, vrijeme je da one budu privatne”, kazao je.

O mirovinskoj reformi Milošević kaže kako nema dileme i da se mora razgovarati hladne glave. O izjavi ministrice Nade Šikić, koja je ranije ovog tjedna kazala da se “mirovinska reforma ne odnosi na nas, nego na našu djecu”, Milošević kaže da se “vjerojatno željela malo ograditi i smanjiti pritisak”.

Komentiraj