Domagoj Duvnjak nominiran za najboljeg rukometaša 2016. godine

Goran Stanzl/PIXSELL

Međunarodna rukometna federacija (IHF) na svojim je stranicama objavila kandidate za najbolje igrače i trenere 2016. godine, a među njima se našlo i ime hrvatskog rukometaša Domagoja Duvnjaka.

Skupina stručnjaka IHF-a nominirala je petoricu rukometaša u svakoj kategoriji, a sada je red na navijačima koji će do 9. ožujka glasati za svioje favorite.

Domagoj Duvnjak nominiran je u kategoriji najboljeg ruometaša zajedno s Nikolom Karabatićem, Mikkelom Hansenom, Andreasom Wolffom i Sanderom Sagosenom. “Duvnjak se redovito pojavljuje među nominiranima za najboljeg rukometaša svijeta, a nagradu je osvojio 2013. godine. Prošlu je godinu započeo broncom, koju je s Hrvatskom osvojio na Europskom prvenstvu. Hrvatska rukometna reprezentacija kvalificirala se na Olimpijske igre u Rio de Janeiru, na kojima je 28-godišnjak pokazao svoje kvalitete i bio prvi asistent turnira”, stoji na stranicama IHF-a.

U kategoriji najboljeg trenera nominirani su izbornik Norveške Christian Berge, izbornik Francuske Didier Dinart, izbornik Danske Gudmundur Gudmunsson, prošlogodišnji pobjednik i izbornik Njemačke Dagur Sigurdsson te izbornik Slovenije Veselin Vujović.

Kod žena, u kategoriji najbolje rukometašice nominirane su Nora Mork, Cristina Neagu, Nycke Groot, Isabelle Gullden i Kari Grimsbo, a među trenerima ženskih ekipa Thorir Hergeirsson, Olivier Krumbholz, Evgeniy Trefilov, Kim Rasmussen i Henk Groener.

Komentiraj