Dolly Parton odbacila ideju da se umjesto kipova Konfederacije postave njezini kipovi

Country zvijezda Dolly Parton odgovorila je na prijedlog da joj se postavi kip u glavnom gradu države Tennessee u Nashvilleu. Prošli mjesec, predstavnik države Tennessee John Mark Windle predložio je zakon po kojem bi se country zvijezdi Dolly Parton postavila skulptura u Nashvilleu. Istovremeno više od 25.000 njezinih obožavatelja također je potpisalo peticiju da se svi kipovi Konfederacije u državi zamijene skulpturom Dolly Parton.

„Počašćena sam i ponižena zbog njihove namjere, ali zamolila sam čelnike državnog zakonodavstva da odustanu od tog prijedloga zakona iz bilo kojeg razloga. S obzirom na sve što se događa na svijetu, mislim da mi trenutno postavljanje na pijedestal nije prikladno”, izjavila je tim povodom Dolly Parton te nastavila: „Nadam se, ipak da ću negdje uz cestu, U Nashvilleu za nekoliko godina ili možda nakon što odem, biti ponosna zbog takvog poteza države Tennessee ako ćete i dalje osjećati da to zaslužujem. U međuvremenu ću i dalje pokušavati činiti pravu stvar kako bih učinila ovu veliku državu ponosnom.”

Windleov zakon kojega je spomenula Dolly Parton sadržavao je  prijedlog da Dolly Parton treba ovjekovječiti u obliku kipa zahvaljujući njezinu doprinosu glazbi tijekom cijele karijere, kao i njezinim filantropskim naporima. Prošle je godine ova country ikona donirala milijun dolara Medicinskom centru Vanderbilt, pomažući u financiranju istraživanja koja su pomogla u proizvodnji cjepiva protiv koronavirusa Moderna. Ranije ovog mjeseca zvijezda je otkrila da je dvaput odbila predsjedničku medalju za slobodu tijekom mandata Donalda Trumpa. “Nisam mogla prihvatiti odlikovanje jer je moj suprug bio bolestan, a onda su me ponovno pitali o tome, ali ne bih ni onako mogla putovala zbog COVID-a“.

 

Komentiraj