MUP

DOLIJALI Koreanci švercali mlade jegulje

Zagrebačka policija privela je dvojicu državljana Republike Koreje, kod kojih je pronašla 252.000 komada mlađi strogo zaštićene vrste europske jegulje, a materijalna šteta iznosi više od 3 milijuna kuna, izvijestili su u četvrtak iz Policijske uprave zagrebačke.

Dvojica državljana Republike Koreje od 38 i 47 godina, nakon kriminalističke istrage osumnjičeni su za kazneno djelo ‘uništavanja zaštićenih prirodnih vrijednosti’, objavili su iz PU zagrebačka na svojim internetskim stranicama.

Naime, 38-godišnjak i 47-godišnjak su u srijedu, 6. veljače, ujutro zatečeni u zagrebačkoj zračnoj dr. Franjo Tuđman u Veliku Goricu, s namjerom odlaska iz Republike Hrvatske. Na izlaznoj carinskoj kontroli službenici Carine su im prilikom pregleda, u osobnoj prtljazi, odnosno u osam putnih kovčega, pronašli 252.000 komada strogo zaštićene vrste europske jegulje (mlađi staklače). Materijalna šteta iznosi više od 3 milijuna kuna.

Mlađ jegulje zbrinuta je u Zoološkom vrtu u Zagrebu, navode iz policije.

Državljane Republike Koreje preuzeli su policijski službenici i nad njima proveli kriminalističko istraživanje, a po dovršetku istrage predali ih pritvorskom nadzorniku. Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici dostavljena je kaznena prijava.

Komentiraj